KROASANI

Uobičajen

Testo:
600 gr brašna,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
1 kašika meda,
4 dcl mlakog mleka u kome je podignut kvasac (1 pakovanje od 25 gr).

Testo pustiti da uskisne (najbolje u najlon kesi), pa se izruči na površinu posutu brašnom i
podeli na 2 dela, a zatim svaki na po 5 delova. Svaki od ovih 10 delova se razvuče na veličinu
tanjirića i premaže razmekšanim margarinom. Sada se po 5 lepinja slože jedna preko druge na
2 gomile. Gornje lepinje se ne premazuju margarinom. Pustiti da odstoji 15 minuta, pa obe
nasložene gomile razviti u krug, tako da testo bude debljine oko 4-5 mm. Svaka se zrakasto
iseče na po 16 delova, tako da se dobije materijal za ukupno 16 kroasana. Ovako formirani
delovi mogu se filovati slano ili slatko, pa se uvijaju u kiflice.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s