KUKURUZNE TORTILJE

Uobičajen

Pomešati 4 šolje sitno mlevenog projinog brašna, 2 i 3/4 šolje vode i 1 kašičicu soli. Testo treba da je lepljivo.

Test:
otkinuti parče, malo ga pritisnuti između dlanova i ako ivice popucaju, dodati još vode.

Podeliti testo na 24 loptice veličine oraha (za „tako“) ili 12 većih loptica (za „burito“ ili „enčiladu“).
Staviti na poslužavnik i pokriti vlažnom krpom. Razviti svaku tortilju jako tanko, između dva komada plastike isečene od deblje kese. Polako oguliti gornji sloj i odlepiti tortilju sa donjeg. Zagrejati teflon i peći tortilje jednu po jednu, 30-45 sekundi po strani, pritiskajući odozgo prstima da se nadigne. Vrele tortilje ređati na krpu. Kad se malo prohlade, uvitu u krpu i služiti odmah, ili ih potpuno ohladiti, staviti u ziplok kese i držati u frižideru do 1 nedelje.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s