KUVANA PENA OD BELANACA

Standard

250g. sećera
1/2 kašičice vanilin šećera
4 belanca

Staviti sve sastojke u sud za mešanje i lupati žicom na tihoj vatri dok masa ne počne da se hvata za žicu. Izmaći s vatre i lupati dalje dok se pena potpuno ne ohladi. Od ovako ulupane pene prave se razne vrste slatkiša, ali ma šta se od nje pravilo, treba je uvek istisnuti „špricom“ na pleh
podmazan maslacem i posut brasnom, a zatim peći u odškrinutoj, slabo zagrejanoj rerni (150 C) oko sat ipo. Pena je pečena kad se prilikom vadjenja iz rerne čuje slab šum. Tada se obično sama odvaja od pleha.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s