KUVANI ĐEVREK

Standard
Umesiti testo od :
1 kvasca (podići kao za kiselo testo),
2 čaše mlake vode,
1 čaše ulja,
2 ravne kašike šećera,
1 kašičice soli i
1 kgr brašna.

Ostaviti da kisne 1 sat, pa ga rastanjiti na debljinu prsta i praviti djevreke. Može sa 2 različite čaše (da bi se dobio prstenasti oblik) ili razviti duži valjak, pa formirati kolut i dobro pritisnuti krajeve da se slepe. Djevreke spustati u vrijuću slanu vodu i kuvati dok ne isplivaju. Onda ih vaditi, ostaviti na salveti da se ocede, pa slagati u podmazani pleh. Posuti susamom i peći dok ne porumene, na 220 stepeni. Umesto djevreka, mogu se formirati i štapici ili kifle.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s