LENJA PITA

Uobičajen
Potrebno je
300gr.šećera,
250gr.margarina,
1 cela pavlaka,
1 jaje,
2 žumanceta,
izrendisana kora 1 limuna,
500-600gr.brašna,
1 prašak za pecivo.

Dobro umutiti šećer i margarin i dodati ostale sastojke i sve zamesiti brašnom.
Testo podeliti u dve loptice i razviti ih u kore veličine pleha,a između filovati izrendisanim
jabukama ili ošisćenim visnjama.Peći oko 20min. na 200’C.Toplu pitu iseći na kocke
i posuti prah šećerom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s