LEPINJE

Standard

Podići 1 kvasac u 2 dcl mlake vode, sa 1 kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Kada kvasac uskisne, naliti ga u 1/2 kgr brašna, dodati 1 kašičicu soli i umesiti testo. Po potrebi dodati još vode (do 1 dcl), tako da testo ne bude tvrdo, ali ni suviše meko. Umešeno testo podeliti na 12 loptica i složiti ih u podmazanom plehu. Pokriti salvetom i ostaviti da kisne (2-3 sata) da loptice dobiju duplo veću zapreminu. Pre pečenja, premazati ih pouljenom mlakom vodom. Služiti toplo.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s