PEKARSKE KIFLE

Standard
1/2 l mleka,
po 1 kašičica soli i šećera,
1 kvasac,
1 šolja ulja i
1 kgr brašna.

Podići kvasac i umesiti testo. Kada testo uskisne, na pouljenoj radnoj površini formirati
od testa 40 loptica. Njih razviti tanko, svaku posebno, i uvijati kifle. Složiti ih u pleh,
posuti po želji solju, susamom ili kimom i peći u rerni dok ne porumene. Služe se uz
kiselo mleko ili belu kafu. Mogu se filovati pekmezom ili sirom.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s