PEKARSKE KIFLE

Uobičajen
1/2 l mleka,
po 1 kašičica soli i šećera,
1 kvasac,
1 šolja ulja i
1 kgr brašna.

Podići kvasac i umesiti testo. Kada testo uskisne, na pouljenoj radnoj površini formirati
od testa 40 loptica. Njih razviti tanko, svaku posebno, i uvijati kifle. Složiti ih u pleh,
posuti po želji solju, susamom ili kimom i peći u rerni dok ne porumene. Služe se uz
kiselo mleko ili belu kafu. Mogu se filovati pekmezom ili sirom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s