PERECE (ILI SLANE ŠTANGLE)

Standard
Zamesiti testo od :
120 gr margarina,
120 gr masti,
2 kašike pavlake,
2 žumanceta,
1 kk soli,
1 kesice suvog kvasca i
oko 1/2 kgr brašna.

Rukom se od malih loptica može formirati perece, ili se testo rastanji na prst debline i seku štangle.
Premazati žumancetom, posuti kimom ili susamom i peći u nepodmazanom plehu. Mogu se spremiti puno ranije, jer su jednako lepi.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s