PERECE (ILI SLANE ŠTANGLE)

Uobičajen
Zamesiti testo od :
120 gr margarina,
120 gr masti,
2 kašike pavlake,
2 žumanceta,
1 kk soli,
1 kesice suvog kvasca i
oko 1/2 kgr brašna.

Rukom se od malih loptica može formirati perece, ili se testo rastanji na prst debline i seku štangle.
Premazati žumancetom, posuti kimom ili susamom i peći u nepodmazanom plehu. Mogu se spremiti puno ranije, jer su jednako lepi.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s