PERECE OD KUVANOG TESTA

Uobičajen

Kvasac, šoljica mleka, kašičica šećera, 600 g brašna, ravna kašičica soli, pola šoljice ulja,
pola kašičice sode-bikarbone, jaje, susam, kim.

Kvasac razmutiti sa malo mleka, šećera- zamesiti sa brašnom, 300 g mlake vode, pola kašičice ulja,
malo soli. Dobro umesiti. Napraviti 35-40 kuglica(malo veće od oraha). Svaku razviti u kobasicu i
formirati perece. Staviti da provri litar vode sa sodom-bikarbonom, spustiti perece-ali naopako.
Okrenuti i kada isplivaju vaditi. Staviti na dasku, premazati jajetom, solju, susamom ili kimom i peći.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s