PITA OD KISELOG KUPUSA

Standard
Potrebno:
pola kilograma kora,
može i tankih glavica kiselog kupusa od
otprilike jednog kilograma,
dva jajeta,
čaša kisele vode,
ulje,
so i biber po ukusu.

Priprema:

Kupus iseckati što sitnije i pržiti na ulju dok ne omekša. Posoliti, pobiberiti, skinuti sa vatre i dodati dva jaja. Kore podeliti na tri dela. U podmazan pleh staviti prvu trećinu kora, svaku poprskati uljem, prekriti polovinom nadeva. Redjati drugu trećinu kora i njih poprskati uljem, na to staviti preostali nadev i opet preostale kore, na isti način. Zaliti kiselom vodom. Ostaviti da se odmori dvadesetak minuta, za to vreme će se ugrejati rerna. Peći dok ne dobije rumenu koricu i dok se ne odvoji od tepsije (za to neće trebati vise od dvadesetak minuta). Služiti toplo, sa kiselim mlekom, ili salatom, po ukusu.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s