PITA OD SEDAM DEBELIH KORA

Standard
Potrebno :
7 debelih kora za pitu ili gibanicu,
4 dcl pavlake,
200 g tanko sečene praške šunke,
150 g tanko sečene dimljene slanine,
200 g kečapa,
200 g ribanog parmezana,
200 g seckanih i prodinstanih šampinjona.

Priprema :
Raširiti na dasci na koju ste predhodno raširili aluminijumsku foliju prvu koru i poprskati je uljem i kiselom vodom. Preko nje
raširiti drugu koru, porskati je uljem i kiselom vodom, pa po njoj poredjati listove slanine. Treću koru premazati sa 2 dl pavlake.
Četvrtu koru poprskati uljem i po njoj rasporediti prašku šunku. Petu koru premazati kečapom. Šestu koru posuti parmezanom.
Sedmu koru poprskati uljem i po njoj rasporediti šampinjone.
Sastojci mogu po ukusu da budu pošoljeni i pobibereni.
Sada se sve kore sa alufolijom uviju kao rolat i ostave u zamrzivač na 1 sat.
Nakon toga se seku na kolutove debljine prsta i polože na podmazan pleh, s tim sto se svako parče premaže pavlakom umučenom
sa jednim jajetom. Peče se u zagrejanoj rerni na 220 C oko pola sata.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s