PITA OD SPANAĆA

Uobičajen
Potrebno je:
– 1/2 kg tankih ili srednjih kora za pitu,
– 2 dl ulja
– 2 dl kisele pavlake,
– 250 g sira,
– 4 jaja, so
– kukuruzno brašno, 400 g spanaća

U pripremljen pleh slagati jednu na drugu 3 kore i svaku posipati uljem i s malo kukuruznog brašna, a zatim nadevom od pomešanog barenog i iseckanog spanaća, pavlake, sira, jaja i soli, tako da poslednji red čine kore. Peći u rerni zagrejanoj na 190 C, oko 30 minuta, a zatim izvaditi i iseći na kocke. Zagrejati malo ulja i vode (ukupno oko 1 dl mešavine), pa ovim preliti pitu i vratiti u rernu da se zapeče 10 minuta. Poslužiti vruće uz mladi ili sitno iseckani luk.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s