PITA RUŽA

Standard

Ovaj naziv je dobila jer svako parče pite izgleda kao lepa procvetala ruža.

Sastojci:
500 gr. tankih kora za pitu,
4 jaja,
00-400 gr. sira,
1 kisela pavlaka,
2 žumanca,
ulje

Priprema:

Sir, 4 žumanca i malo ulja promešamo viljuškom. Od belanaca (svih) ulupamo čvrst sneg pa pažljivo sjedinimo sa sirom i žumancima. Kore filujemo, slažemo jednu na drugu i tako dok ne potrošimo polovinu. Sada sve umotamo u rolat i sečemo na debljinu 2-3 prsta, redjamo parčiće na podmazan pleh a u svako parče tj. ružu stavimo po kašiku pavlake u koju smo dodali 2 žumanca. Nastavimo da slažemo kore dok ne upotrebimo i drugu polovinu tj. od samog početka vodimo racuna da ruže ne budu prevelike.
Sve ruže jos malo pospemo uljem i pečemo u rerni na 220 C dok ne postanu zlatnozute.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s