PITA S MESOM- II NAČIN

Uobičajen
Sastojci:
– 25 dg tankog testa,
– 1,5 dl ulja,
– 40 dg mlevenog mesa,
– 3 glavice luka,
– 2 dl kisele pavlake,
– 2 jaja,
– so, biber

Sitno naseckani luk svetlo popržite na delu ulja. Dodajte meso. Posolite, pobiberite i pirjajte oko 20 minuta. Kada se meso ohladi, umešajte razmućena jaja i pavlaku. U namašćen lim stavite list testa i namažite ga nadevom. Prekrijte drugim listom i tako dok ne potrošite nadjev i testo. Na kraju mora biti testo. Prelijte ostatkom ulja i pecite u zagrejanoj pećnici oko 40 minuta.
Pitu s mesom možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo uz sezonsku salatu, jogurt ili kiselo mleko.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s