ŠPANSKA PITA

Standard
150 g praške šunke, šunkarice, mesnate slanine, parizera ili od svega po malo;
150 g trapista, kačkavalja, sira u kriškama ili švapskog sira;
150 g kiselih krastavaca, (ne mora)
3 jajeta,
1/2 čaše ulja,
1- 1,5 čaša jogurta, mleka ili pavlake
1,5 – 2 čaša brašna,
1 kesica praška za pecivo,
1-2 kašičice soli.

Priprema:
Iseckati sitno šunkaricu, sir, krastavce. Umutiti žumanca, dodati so, brašno ulje, jogurt. i ubaciti seckano. Dodati utučena belanca. Sve dobro izmešati i staviti u dobro podmazan pleh veličine 40×30 cm. Namazati mašću, posuti brašnom pa susamom, usuti testo, poravnati, posuti susamom. Ugrejati rernu na 200, pa smanjiti na 180 i peći 20 minuta. Služiti uz jogurt ili pivo.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s