TIKVENIK

Uobičajen

Oko 1 kg očišćene i narendane tikve kuvati oko pola sata i ocediti od vode.Dodati 250 g šećera i pola kafene šoljice ulja pa sve dobro izmešati. U podmazan pleh staviti koru , malo poprskati uljem pa filovati.Ako koristite domaće kore filujte svaku koru a kod kupovnih svaku drugu.Poslednju koru poprskajte uljem. Može se filovati 4-5 kora i uvijati u rolnu pa 3-4 takve rolne poređati u pleh. Peći 25 min na 250 stepeni.Poprskajte je prah šećerom i služite hladnu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s