BAKLAVA

Uobičajen
Sastojci:
1/2 kg tankih kora,
1/2 kg mlevenih oraha,
1/4 ulja,
1/2 kg šećera,
šaka suvog grožđa,
1 limun.

Priprema:

U podmazan pleh ređati kore, svaku poprskati uljem i na svaku drugu staviti orahe i malo suvog grožđa.
Kad se potroši sav materijal, baklava se iseče na pravilne kvadrate, ali se komadi ne vade, svako parče
zalije se vrelim uljem i peče na umerenoj vatri. Kad je baklava pečena, ostavi se da se prohladi i zalije
sirupom od rastopljenog šećera i vode, u koji je dodat i sok od limuna.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s