BAKONCINI

Standard
Potrebno je:
– 7,5 dl mleka, kašičica soli, malo narendanog muskatnog oraščića
– 80 g putera, 150 g kukuruznog brašna
– 1 kašika ulja
Za fil:
250 g šampinjona,
50 g sitno seckanog luka,
malo belog luka,
20 g putera,
kašika sitno seckanog peršuna,
malo majčine dušice, so, biber,
2 kašike prezli,
80 g gaude ili ementalera

Za paniranje: brašno, 2 jaja, prezle

Na puteru izdinstati sitno seckan luk i beli luk, dodati šampinjone, peršun, majčinu dušicu, so i biber.
Dinstati 15 min., dodati prezle i držati na toplom. Skuvati palentu u vrelom mleku, dodati oraščić
i puter, pa polovinu mase usuti u uljem podmazan pleh. Usuti fil i ostatak palente, pa pustiti da se ohladi. Iseći na kocke, svaku umočiti u brašno, jaja i prezle i pržiti u ulju dok ne porumene.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s