BRUSCHETTA

Standard
Jako jednostavno i lako italijansko predjelo, mada ima više načina i sastojaka. Ovo je jedan od načina.
– francuski hleb, a može i bilo koji drugi, a najbolja je varijanta somun sečen na parčiće
– 1 kom. (loptica) mocarela sira (mozarella) ili srpske varijante toga pod nazivom „valetta“, a može i bez sira
– 1 češanj belog luka
– 1-2 kom svežeg i lepog paradajza
– nekoliko listića svežeg bosiljka
– so (po potrebi)
– ljuta papričica
maslinovo ulje

Hleb tostirati na grejnom telu sa obe strane, pri tom paziti da se ne prepeče. Dok se hleb tostira, iseći sir i paradajz na tanke kolutove (2 mm sir, 4 mm paradajz). Kad je hleb tostiran ovlaš premazati jednu stranu belim lukom (u ljutoj varijanti i papričica i beli luk), preliti sa malo ulja. Potom staviti kolut sira i kolut paradajza. Na kraju staviti svež bosiljak (ceo list), a može i iseckan. Posoliti po potrebi.E sad, kao što rekoh na samom početku varijante su razne (možete dodati i seckani pršut ili svežu papriku ili…maštajte malo i sami). Samo je prvi deo uvek isti: hleb premazan belim lukom sa malo maslinovog ulja.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

One response »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s