ČORBASTI PASULJ

Uobičajen
Sastojci:
1/2 kg šarenog pasulja,
1 kg praziluka,
šolja soka od paradajza,
tri čena belog luka,
struk bosiljka,
1 kašika kupovnog začina,
so,
kafena šoljica ulja

Priprema:

Naliti pasulj u hladnu vodu i ostaviti nekoliko sati, dok ne nabubri. Posle toga naliti novu vodu
i pustiti da provri, da se nahvata bela pena. I tu vodu prosuti. Naliti trećom vodom i dodati
seckan praziluk sa sve perjem, beli luk i bosiljak. Poklopiti i ostaviti 2 sata da se lagano kuva.
Kad je kuvanje gotovo, naliti sok od paradajza i ostaviti još 10 minuta. Uz ovako pripremljen
pasulj najbolje ide salata od kiselog kupusa sa tucanom paprikom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s