ČORBASTI PASULJ

Standard
Sastojci:
1/2 kg šarenog pasulja,
1 kg praziluka,
šolja soka od paradajza,
tri čena belog luka,
struk bosiljka,
1 kašika kupovnog začina,
so,
kafena šoljica ulja

Priprema:

Naliti pasulj u hladnu vodu i ostaviti nekoliko sati, dok ne nabubri. Posle toga naliti novu vodu
i pustiti da provri, da se nahvata bela pena. I tu vodu prosuti. Naliti trećom vodom i dodati
seckan praziluk sa sve perjem, beli luk i bosiljak. Poklopiti i ostaviti 2 sata da se lagano kuva.
Kad je kuvanje gotovo, naliti sok od paradajza i ostaviti još 10 minuta. Uz ovako pripremljen
pasulj najbolje ide salata od kiselog kupusa sa tucanom paprikom.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s