ĆUFTE OD PRAZILUKA

Uobičajen
Sastojci:
3/4 kg praziluka,
1/2 kg pirinča,
6 glavica crnog luka,
peršun,
biber, so

Priprema:

Očistiti praziluk, skinuti zeleno lišće, pa obariti. Iseći sitno. U šerpu staviti malo ulja, iseckati glavicu crnog luka propržiti i dodati peršun. Luk pomešati sa prazilukom, pobiberiti i skinuti sa šporeta. Praviti loptice, uvaljati ih u brašno i pržiti ih na vrelom ulju. Ispržiti 5 glavica seckanog crnog luka na ulju i dodati 1/2 kilograma opranog pirinča, seckanog peršuna, so i biber. Pirinač propržiti. U pleh staviti pirinač, a preko njega loptice i zaliti uljem i toplom vodom. Staviti u rernu i peći dok pirinač ne omekša.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s