DOMAĆI KAJMAK

Standard

Dva litra domaćeg mleka sipati u sud sa velikom površinom, na pr. u tepsiju i staviti na tihu vatru da se kuva.Povremeno promešati mleko dok ne počne da se stvara prva tanka opna kajmaka, a onda ostaviti mleko dok proključa.Kada je mleko kuvano ostaviti ga na sobnoj temperaturi da se ohladi do sutradan. Kada mleko odstoji napraviće se debeo kajmak po površini. U činijicu u koju ćete prikupljati kajmak stavićete malo soli na dno a onda pokupiti kajmak sa mleka rešetkastom kašikom, ocedite i stavite u činiju.Posolite kajmak po ukusu i stavite u frižider.Od litre mleka izađe oko 100 g kajmaka.Možete ga jesti odmah ali biće ukusniji ako odstoji bar jedan dan.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

One response »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s