ELZAŠKI SPECIJALITET

Standard

Zamesiti testo od 250 gr brašna, malo soli, malo praška za pecivo, 100 gr butera ili margarina i oko 1 dcl vode. Ostaviti u frižideru oko 1 sat, a zatim rastanjti u pleh za picu, po dnu i obodu, prethodno podmazanom buterom. Testo izbockati viljuškom. Preko testa staviti 250 gr tanke na režnjeve propržene slanine (ili suvog vrata, šunke…) i 250 gr na listiće isečenog tvrdog sira (trapist, kačkavalj). Preliti sa 3 – 4 umućena jajeta i 1 pavlakom, sa malo soli po ukusu. Peći na 220 C oko 35 – 40 minuta.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s