GNEZDA PUNJENA PEČURKAMA

Standard
Potrebno je:
800gr. šampinjona
so,biber
kašičica začina C
malo margarina za prženje
peršunov list
jaje
pakovanje lisnatog testa

Rastanjiti lisnato testo na centimetar debljine i seći pravougaonike iste veličine,s tim što se polovini izvadi sredina.
Redjati šuplji pravougaonik na puni pravougaonik,spajajuci ih belancetom,a gornju ivicu testa premazati žumancetom i ispeći.
Kada su gnezda pečena pune se dinstanim pečurkama,koje se eventualno zguste kašičicom gustina ako ostane previse vode u njima.
Ovo testo se može seći i okruglo,ali je tada veci „gubitak“ testa.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s