ITALIJANSKI KROKETI SA ŠUNKOM

Uobičajen
60 gr margarina ili maslaca
1 kasika sitno seckanog peršunovog lisća
3 kašike brašna
5 dcl mleka
2 jajeta
3 kasike sitno sečene šunke, šunkarice, stišnjene ili nešto slično
1 šolja naribanog kačkavalja ili parmezana
1 šolja prezli
2 šolje ulja
Propržiti brašno, peršunov list na margarinu, dodati mleko da se dobije gusta ujednačena masa.
Skloniti sa vatre i dodati jedno jaje, šunku i sir. Posoliti, pobiberiti i ostaviti da se malko ohladi.
Od ove mase praviti loptice i pohovanju pristupiti.
Moze se služiti i hladno i poluhladno, ali je bolje kada se služi toplo
Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s