JAGNJEĆE ROLNICE

Standard
Potrebno je:
– 450g tankih kora za pitu, 750 g jagnjećih iznutrica
– 4 sitno seckane glavice luka, 1/2 šolje seckanog peršuna
– 1/4 sitno seckane mirodjije, so i biber po ukusu
– 3 kašike ulja, 3 kašike slatke pavlake
– 1 umućeno jaje, 1/2 šolje margarina, 1/2 šolje ulja
– 1/4 šolje susama

Oprati jagnjeće iznutrice (džigericu i srca) i sitno ih iseći. U tiganju zagrejati 3 kašike ulja i
kratko propržiti luk. Dodati jagnjeće iznutrice, začiniti po ukusu, poklopiti i dinstati dok sva
tečnost ne ispari. Skloniti sa šporeta, umešati peršun i mirodjiju. Jaje lagano umutiti sa pavlakom, uliti u smesu sa iznutricama i promešati. Uzeti jednu koru, premazati je uljem, preko nje staviti drugu koru i iseći na trake širine 5 cm. Formirati rolnice, stavljajući na svaku traku 1 kašiku fila. Redjati u pleh podmazan uljem. Premazati rolnice uljem i posuti susamom. Peći na 180 C, 35-40 minuta i služiti toplo.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s