KAČKAVALJ

Uobičajen

Uzeti 5 l mleka i staviti da proključa sa 1 kašikom soli. Na ključ dodati 1 kasičicu esencije ( 1 kesicu limontusa rastvorenog u malo vode).Posto se mleko odmah zgrupa potrebno je unapred pripremiti cedilo. Masu sipati i umotati u cedilo ,pritisnuti daskom i kamenom i staviti u sito da bi mogla surutka da ode.
Pošto se sir ocedi dobro okačiti da se suši nekoliko dana na promaji u mrežastoj vrećici. Sir požuti kao pravi kačkavalj.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s