KRUŠKE U SIRUPU

Standard
Sastojci:
1 kg tvrdih krušaka,
100 grama šećera,
1 kesica vanilin šećera.

Priprema:

Kruške oljuštiti, preseći na pola i izvaditi semenke. Složiti ih u posudu tako da rasečenim delom budu priljubljene za dno. Posuti šećerom i naliti vodom do polovine. Poklopiti ili posudu prekriti folijom. Ostaviti na sasvim tihoj vatri 30 minuta. Kad se skine folija ili poklopac pospu se vanilin šećerom. Zatim se kruške izvade na poseban plato da se hlade, sirup se sačuva i njime se prelivaju ohlađene kruške pre služenja.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s