MUĆKALICA

Uobičajen
Sastojci:
300 grama soje u komadićima,
pola kg luka,
300 gr smrznute sitno iseckane paprike,
250 grama soka od paradajza,
tucana ljuta paprika,
so, biber, ulje.

Priprema:

U šerpu staviti ulje, sitno seckan luk i papriku. Poklopljeno na tihoj vatri ostaviti 20 minuta. Za to vreme u posebnoj posudi bariti komadiće soje. Sve sjediniti i dodati paradajz sok. Malo posoliti, pošto soli ima u soku; sipati kafenu kašičicu tucane paprike i pobiberiti. Lagano mešati, oko 10 minuta, na jačoj vatri, dok se mućkalica malo ne zgusne.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s