POSNA SARMA

Standard

Za 50 komada manjih sarmi :

1 kg luka iseckati i pržiti na tihoj vatri uz mesanje dok ne dobije tamno braon boju i promeni
miris skroz ( malo, ali samo za nijansu miris asocira na zagorelo)
Dodati 150 gr vrelom vodom dobro ispranih ljuspica od soje. Kada se to malo proprži dodati
350 gr seckanih semeki od suncokreta ili duleka ( u multipraktiku seckanih) , 1 veću glavicu
seckanog belog luka, bibera, soli, aleve paprike
Ako imate, lepo je da obarite parče dimljene ribe ( sasvim malo parče na pr kao dečiji dlan)
pa meso stavite u fil a vodom nalijte sarmu.
Zavijati male sarme i kuvati. Kada su skuvane ( još vri ) zagrejati malo ulja . U levu ruku
uzeti kašičicu aleve paprile i malo je iskrenuti iznad suda u kome vri sarma pa preko aleve
paprike polako sipati usijano ulje da cvrci preko sarme. Izuzetno je ukusna i pikantna.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s