POSNE SARME OD SVEŽEG KUPUSA

Standard
1 glavica kupusa srednje veličine
4 glavice crnog luka
2 šoljice pirinča
3 paradajza
aleva paprika
ulje, so, biber

Propržite na ulju sitno iseckan luk, dodajte pirinač i pržite jos nekoliko minuta, zatim dodajte polovinu oljuštenog seckanog paradajza, posolite, pospite alevom paprikom, dinstajte jos malo, pa skinite sa štednjaka. Dok se nadev hladi, u vrijućoj slanoj vodi obarite glavicu kupusa. Posle desetak minuta kuvanja, ocedite vodu i isecite zadebljanja na listovima. U vatrostalnu posudu
podmazanu uljem poredjajte nekoliko listova barenog kupusa. Od ostalih listova pravite sarmice tako sto ćete na sredinu svakog lista staviti malo nadeva. Redjajte sarme u posudu, prekrijte ih seckanim paradajzom, vodom i uljem, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite duže vreme na tihoj vatri, uz povremeno dolivanje tople vode, bez mešanja.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s