PRAZILUK SA PARADAJZOM

Standard

Sastojci:

Pola kg belih delova praziluka, šolja maslinovog ulja, šolja gustog soka od paradajza, mleveni biber, origano.

Priprema:

Svaki komad praziluka preseče se po sredini i sečenim delom položi po plehu ili đuveču. Komadi se slažu jedan do drugog, a ne jedan preko drugog. Pospe se biberom, prelije uljem i nalije vodom da praziluk bude potpuno pokriven. Zatvori se folijom i ostavi na tihoj vatri oko 1 sat da se krčka. Skine se folija i bez folije se kuva nekoliko minuta dok voda ne ispari. Pospe se origanom i prelije paradajzom. Stavi se u zagrejanu rernu desetak minuta. Služi se topao ili hladan.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s