RESTOVANI KROMPIR SA ŠARGAREPOM

Standard
Potrebno je:
4 – 6 krompira srednje veličine;
6 šargarepa srednje veličine;
1 crveni luk srednje veličine;
3 kašike maslinovog ulja;
1,5 kašika svežeg seckanog ruzmarina (ili oko 2 kašičice sušenog);
so i biber po ukusu.

Iseći svaki krompir na 8 – 10 kriški, iseći svaku šargarepu na polovinu, po dužini, i zatim na komade oko 5 cm dužine, iseći luk na 6 kriški, kroz koren, da listovi ostanu zajedno. Posuti povrće uljem i ruzmarinom. Rasporediti ga u jednom sloju u podmazan pleh, posoliti i pobiberiti i peći u rerni na 400 F (200 C) oko 1 sat, dok povrće ne bude lepo ispečeno. (Recept je za 6 porcija).

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s