CRNI ROLAT

Uobičajen
Sastojci:
Kora
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike kakaoa
Fil
150 grama šećera
200 grama mlevenih oraha ili pečenih lešnika
200 grama maslaca
malo ruma (nije obavezno)
Preliv
100 grama čokolade
Način pripreme:
Umutiti patišpanj od 6 jaja i ostalih sastojaka. Pečenu koru umotati u nakvašenu krpu i odložiti.
Ušpinovati 150 grama šećera sa malo vode pa dodati mlevene orahe. Kad se masa ohladi, dodati
umućen maslac i rum.Ovom masom filovati koru.
Rolat preliti rastopljenom čokoladom i ukrasiti po želji.

crni rolat

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s