GRČKA SALATA – II

Standard

1 kg babura preseći na pola (po dužini), pa propržiti na ulju sa obe strane. Izvaditi iz ulja, posoliti i ostaviti na stranu.
1 kgr plavih patlidžana očistiti, iseći na kriske, osoliti, sacekati da puste vodu, ocediti, pa ih pržiti na istom ulju.
Izvaditi iz ulja i ostaviti na stranu. Na istom ulju propržiti i paradajz isečen na kriške, pa i njega izvaditi iz ulja i ostaviti na stranu. U veću posudu redjati red babura, red plavih patlidžana, red paradajza, dok se sve ne utroši.
Izmedju redova obilato posipati seckanim belim lukom i seckanim peršunovim listom, dodavati po želji i malo sirćeta. Na kraju preliti ostatak ulja od prženja, pa staviti u frižider, poklopljeno. Tako može da se koristi celih nedelju dana, uz razna jela i pečenja.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s