MORSKA RIBA U PIKANTNOM SOSU

Standard
Potrebno je:
filet morske ribe (plava, oslić, škarpina, zubatac) po osobi,
3 – 4 kašike maslinovog ulja,
glavica crnog luka, isecenog na rebarca,
4 – 5 češnjeva belog luka, isečenog na listiće,
2 grane celera (ili 1 manji celer) isečene na kocke (krupnije),
5 – 6 paradajza, isečenih na kocke,
15 – tak kapri,
10 – tak maslinki, očišćenih od koštice i krupno isečenih,
5 dl belog vina,
1 kašika tucane paprike,
so, biber

U teflonskom tiganju prodinstati crni luk na maslinovom ulju (2 – 3 kašike). Dodati beli luk, nastaviti sa dinstanjem.
Dodati celer, posoliti i pobiberiti. Dinstati 3 – 4 minuta. Dodati paradajz, opet posoliti i pobiberiti i dinstati 3 – 4 minuta, uz stalno mešanje. Dodati kapre, maslinke i tucanu papriku. Promešati. U drugom tiganju na ostatku maslinovog ulja kratko propržiti posoljene i pobiberene filete ribe, sa obe strane. Ribu staviti u tiganj sa povrćem, preko povrća, i naliti belim vinom. Poklopiti i na tihoj vatri i kuvati 15 – tak minuta, povremeno protresajući tiganj.

Služiti uz obareni krompir, najbolje mladi.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s