OSLIĆ SA BUTEROM I LIMUNOM

Standard

Pripremiti oslić na isti način kao u receptu „Oslic u vinu“.(vidi recept ) Na dno pleha rasporediti kriške 2 limuna očišćena od kore i spoljne bele opne. Preko toga staviti ribu, pa je premazati buterom i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni. Peći je oko 20 minuta, a povremeno premazivati rastopljenim buterom.
Kada je riba pečena, servirati je na tanjiru, a preko nje preliti sledeći sos:
Uzeti rastopljeni buter, u njega nacediti sok od 1 limuna i sve dobro promutiti, dok se ne dobije glatka lepa masa. Isti sos preliti i preko krompira obarenog u slanoj vodi. Ukrasiti listićima peršuna.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s