OSLIĆ U VINU

Uobičajen

Očistiti oslić, odseći mu glavu i peraja. Otvoriti ribu, pa je posoliti i pobiberiti iznutra, a spolja samo posoliti. Posuti ribu brašnom sa svih strana. Pleh podmazati sa maslinovim uljem, pa staviti ribu. Odozgo je premazati sa malo butera, a oko ribe nasuti iseckane 2 glavice luka vlasca. Dodati belo vino tako da riba ne ogrezne, već da bude do polovine ribine debljine. Ribu posuti prezlom i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni da se kuva – peče oko 20 minuta. Povremeno ribu prelivati sokom u kome se peče.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s