PEČENA TUNJEVINA

Uobičajen
Potrebno je:
– 8 malih šnicli tunjevine
– 30 g badema
– nekoliko grančica peršuna, bosiljka, majčine dušice
– 1 glavica belog luka
– 1 tvrdo kuvano jaje
– 2 dl majoneza, 1/2 limuna
– 1 kašika kapra
– 2 usoljene sardine
– maslinovo ulje, so, biber

Oljuštite crni i beli luk, naseckajte i kratko prokuvajte u malo slane vode. Stavite u mikser, dodajte majonez, bademe i isprane kapare i oprane sardine. Izmešajte da dobijete gusti umak. Pobiberite, po potrebi dodajte malo soli i začinite limunovim sokom. Ribu ispržite na nauljenom roštilju, posolite i pobiberite. Prelijte umakom, pospite naseckanim kuvanim jajetom i začinima.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s