PODGORIČKI KRAP SA SUVIM ŠLJIVAMA

Standard
POTREBNE NAMIRNICE (za 6 osoba):
1,5 kg čiste ribe
1 kg crnog luka
150-300g suvih šljiva
150-200g seckanih dunja
100-200g kiselih jabuka
1 veci limun
2 lista lorbera
malo aleve paprike
paradajz pire
kašicica šećera
biber u zrnu
rakijska čaša sirćeta
peršun, koren celera, soli i ostalih začina po ukusu

PRIPREMA

Šarana posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na ulju (da ne porumeni). Staviti ga u dublji
pleh, posuti zrnima bibera i preko poređati kolutove limuna i list lorbera.

NADEV

Iseckati luk na rebarca i pržiti na ulju (samo da omekša, da ne porumeni). Dodati
alevu papriku, 1,5-2 litra vode, suve šljive, dunje, jabuke, celer, peršun, sirće,
paradajz pire i šećer. Sve ovo prokuvati i preliti ribu u plehu. Peći na većoj
temperaturi 1,5-2 sata (ne mešati, nego samo povremeno pritiskati kašikom),
dodati i ulje od prženja ribe, dok se masa ne ujednači i uvri.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s