PRŽENA ŠKARPINA

Standard
Potrebno je:
– 1,2 kg škarpine, so, biber
– brašno za paniranje, ulje
– listovi zelene salate, rotkvice
– kriške limuna

Očistiti ribu, oprati je i dobro osušiti, a zatim posoliti i pobiberiti. Staviti nekoliko riba odjednom u plastičnu kesu sa brašnom i protresti. Izvaditi ribe iz kese i sa njih ukloniti višak brašna tako što ćete ih staviti u sito i protresti. Ribu pržiti u fritezi ili vrelom ulju, po 7-8 minuta svaku stranu. Prebaciti ribu na tanjir za serviranje, koji je već obložen listovima zelene salate. Ukrasiti kriškama limuna, rotkvicama i služiti sa salatom od krastavaca ili paradajza.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

2 responses »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s