PUNJENE SKUŠE

Uobičajen

Potrebno je:

– 4 skuše, šolja obarenog pirinča
– manja glavica celera, jaje
– sok i komadici korice limuna
– so, biber, kašika maslinovog ulja

Izmešati kuvani pirinač, očišćen i krupno strugan celer, jaje, sok od limuna, so i biber, pa masom puniti očišćene skuse. Uvezati svaku skušu koncem, da nadev ne ispada, redjati na komade alufolije, premazati maslinovim uljem, dodati po mali komadić oprane limunove korice, uviti ribu u foliju i pričvrstiti krajeve na sva četiri paketića, tako da sok ne iscuri. U ekspres-lonac sipati 3 dl vode, staviti zičani umetak, po njemu poredjati u foliju uvijenu ribu, zatvoriti poklopac lonca i kuvati 8 minuta. Poslužiti uz kuvan krompir i blitvu, ili krompir-salatu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s