RIBLJA PITA

Standard
Potrebno je:

– 200 g margarina, 400 g brašna
– 1 žumance, 1 jaje
– 200 g čistog mesa pastrmke
– 200 g mesa lososa (ili neke druge morske ribe)
– 1 veza peršuna
– 1 kašika limunovog soka
– 1 kašika vinjaka, 2 dl pavlake
– ulje za kalup

Namrvite brašno s margarinom, dodajte malo soli, 1 žumance i najviše 3 kašike hladne vode, pa zamesite glatko testo. Ostavite ga 1 sat u frižideru. U medjuvremenu losos narežite na kockice, posolite, pomešajte sa belancem i ostavite u frižider. Pomešajte pavlaku sa naseckanim peršunom, limunovim sokom, vinjakom i naseckanim mesom pastrmke. Posolite, pobiberite i mikserom izmutite. Veću polovinu testa razvite u krug i stavite u nauljeni duboki kalup, veličine
18 cm. Stavite trećinu lososa i na to polovinu smese mesa pastrmke. Pokrijte lososom, stavite pastrmku, tako naizmenično, da na vrhu bude losos. Razvijte preostalu količinu testa u manji krug, pokrijte njime nadev i malo pritisnite. U sredini napraviti otvor da izlazi para. Premazati razmućenim žumancem, poslažite ukrase od ostatka testa i premažite još jedanput.
Peći 40 minuta u rerni, zagrejanoj na 175 C., zatim pojačajte temperaturu na 200 C i pecite još desetak minuta.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s