RIBLJI FILETI U TESTU OD PIVA

Standard
Potrebno je:
– 750 g fileta, so i biber
– sok od 1/2 limuna
– 1 kašičica senfa, 1/4 l piva
– 8 prepunih kašika brašna
– 2 kašike ulja, 1 ravna kašičica šećera
– malo biljne masti za pečenje
– 1 jogurt, 1/2 kesice majoneza
– nekoliko krastavčića iz turšije
– 1 tvrdo kuvano jaje

Riblji fileti u testu od piva

Oprati riblje filete i osušiti ih kuhinjskom krpom i iseći na odgovarajuce komade.
Posoliti, pobiberiti, preliti limunovim sokom i začiniti senfom. Pivo usuti u činiju,
dodati brašno i dobro umutiti. Dodati ulje, šećer i so. Riblje filete potopiti u testo
od piva i pržiti dok riba ne dobije zlatno mrku boju. Izvaditi i ostaviti da se ocedi.
Uz to napraviti preliv od jogurta, majoneza, seckanog jajeta i krastavcica.
Servirati uz krompir salatu prelivenu uljem i sirćetom.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s