RIBLJI PAPRIKAŠ

Standard

Potrebno je:

800 grama ribe,
3 kašike margarina,
4 kašike sitno iseckanog crnog luka,
kašika aleve paprike,
4 kašike brašna,
2 decilitra kisele pavlake,
1polovina litre vode
sok od limuna.

Priprema:
Opranu i očišćenu ribu iseckati na komade i svaki komad
posoliti i nakapati sokom od limuna,uvaljati u brašno i na
zagrejanom margarinu brzo peći. Pečenu ribu brzo izvaditi,
složiti na tanjr i ostaviti na toplo mesto da se ne ohladi.
Na preostaloj mašti ispržiti sitno iseckani luk,dodati alevu
papriku,malo vode i na kraju kiselu pavlaku. Na kraju se
začini limunovim sokom, ostavi da se prokuva, pa se u
ovaj sok slože pečeni komadi ribe i oko 5 minuta još
prokuvavaju

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s