ROLAT-OBLANDA

Standard
Sastojci:
svega po 250 grama :
seckanih oraha
suvih grožđica
izmrvljenog petit keksa
2 lista oblande
250 g neslanog putera
100 g čokolade
17 kašika šećera
Način pripreme:
U dubljoj šerpi prokuvati 17 kašika vode sa 17 kašika šećera. Kad provri dodati 250 grama
neslanog putera i 100 grama čokolade za kuvanje. Mešati dok se ne otopi i kad je otopljeno
odmah dodati orahe, grožđice i keks. Ako volite još slađu smesu, možete dodati koju kašiku šećera.
Pustiti da se malo prohladi. U međuvremenu list oblande upakovati u čistu vlažnu salvetu da oblatna odmekne da se može saviti. Tako pripremljenu oblandu namazati filom i pažljivo uviti u rolat.
Ako želite možete preliti ovaj rolat sa rastopljenom čokoladom, ali nije potrebno.
Da napomenem da je fil vrlo gust i da se mora naneti topao na list oblatne. Ako ne želite da bude gust fil, jednostavno smanjite meru sa 250 na 200 grama.

rolat oblanda

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s