ROLAT SA DŽEMOM

Uobičajen

Potrebno:

6 jaja,
6 kašika sećera,
6 kašika brašna,
kafena šoljica ulja,
džem od kajsija(ili izbor po ukusu).

Priprema:

Razdvojiti belanca i žumanca.Od belanaca ulupati čvrst sneg
i dodavati postepeno po kašiku secera,zatim brašna,ulje,
jedno po jedno žumance.Masu sipati u podmazan i brašnom
posut pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180’C(350F).
Pečenu koru izručiti na vlažnu kuhinjsku krpu i zaviti rolat.
Kada se prohladi otvoriti,premazati džemom,formirati
ponovo rolat i prekriti alu-folijom.Po želji rolat preliti
glazurom od čokolade.

Advertisements

One response »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s