ŠTRUDLA SA MAKOM

Standard
Sastojci:
1 kg brašna
1 supena kašika soli
5 supenih kašika šećera
1 svež kvasac
1/2 litra mleka
200 grama margarina
1/2 kg maka
1/2 kg šećera
2 kašike griza
Priprema:
U 4 dl toplog mleka rastvoriti kvasac, dodati brašno, margarin, 5 kašika šećera, 1 kašiku soli, sve zamesti i nekoliko puta premesiti u kratkim razmacima dok se testo ne izjednači.
Kuvati malo na ringli 1/2 kg maka, 1/2 kg šećera, 50 grama margarina, 1 dl mleka, pa dodati 2 kašike griza i ostaviti da se prohladi.
Testo izdeliti na četiri dela, razvući u pravougaonik, premazati makom i saviti u štrudlu, a krajeve prilikom svakog savijanja pritisnuti da fil ne bi izlazio. Štrudlu staviti u plah tako da završetak bude na dnu. Poređane štrudle poprskati vodom i ostaviti sat vremena u plehu da rastu. Peći na 150 stepeni oko sat vremena. Gotove štrudle ponovo poprskati i ostaviti da se ohlade.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s