CHEESECAKE

Standard
POTREBNO:
14 petit buerre ili keks po ukusu
½ dl šećera
6 dg otopljenog maslaca

Fil:
25 dg svežeg sira za mazanje (Dukat)
1 dl šećer
2 jaja
1 kašika brašna
1 kašičica vanilnog šećera
kora od jednog limuna
sok od ½ limuna

Preliv:
20 dg svežeg sira za mazanje
1 kašika meda

NAČIN PRIPREME:

Izmrviti keks i pomešati sa šećerom i maslacem. Prstima rasporedi smesu na dnu jedne okrugle posude (25-30 cm u prečniku). Koru peći na 225 stepeni 5 minuta. Izmešaj 25 dg sira sa šećerom. Odvoji žumance od belanaca. Dodaj žumance u smesu od sira. Mikserom izmešaj tvrdu penu od belanaca. Dodati brašno, vanilin šećer, sok i koru od limuna. Dodati belance. Uliti na vrh kore i staviti u rernu. Peći 50 min u rerni na 175 stepeni. Kad se kolač ohladi, premazati ostatak sira izmešan s medom.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s