KASATO

Uobičajen

Umutiti 5 žumanaca i 200 gr šećera i tome dodati 2 dl pavlake, a može i mleko. Sve izmešati, pa posudu staviti na paru i mešati dok se ne zgusne. Šipku vanile raseći kroz
sredinu i dodati krem koji vri. Krem skinuti sa vatre, procediti i mešati dok se potpuno ne ohladi. U polu smrznuti krem dodati 200 gr raznog seckanog ušećerenog voća
(kora lubenice, ananas …) Sve izmešati i dodati 4 dl pavlake rashladjene i 1 kašiku šećera. Staviti u kalup i na led dok se potpuno ne sledi. Pred serviranje izvaditi kalup
iz leda, obrisati mokrom krpom i na trenutak vrućom krpom. Sladoled je nakon toga spreman za služenje.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s